ΣΧΟΛΗ ΗΡΕΜΗΣ ΣΚΕΨΗΣ
«ΣΧΟΛΗ ΗΡΕΜΗΣ ΣΚΕΨΗΣ» (ΕΛ)
ΣΥΝΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΣ ΦΟΡΕΑΣ
ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ
Απευθύνεται σε: ενηλίκους στο πλαίσιο της διά βίου μάθησης
Περίοδος διεξαγωγής: μία φορά την εβδομάδα, για 90 λεπτά
Μέρες & ώρες διεξαγωγής: ΤΒΑ
Κόστος:€40
Πληροφορίες / κράτηση θέσεων: ioannis@ciim.ac.cy
Τη Σχολή Ήρεμης Σκέψης ίδρυσε ο Δρ Ιωάννης Σ. Χριστοδούλου το 2020. Η Σχολή Ήρεμης Σκέψης απευθύνεται σε κάθε σκεπτόμενο άνθρωπο, που ενδιαφέρεται για τα σημαντικά στη ζωή του! Δεν προϋποτίθεται οποιαδήποτε προηγούμενη συγκεκριμένη σπουδαστική εμπειρία. Η Σχολή έχει, ταυτόχρονα, ερευνητικό – επιστημονικό, μορφωτικό και πρακτικό προσανατολισμό. Τονίζονται εξίσου τα στοιχεία της έρευνας, της μόρφωσης, της πράξης. Στη Σχολή φοιτούν άνθρωποι με ερευνητικό πνεύμα, που θέλουν να μορφώνονται για τα ανθρώπινα, που επιδιώκουν να πράττουν χωρίς να μετανοούν!
Παραμένουμε πληροφορημένοι άνθρωποι αλλά όχι έρμαια της πληροφόρησης. Γινόμαστε ερευνητές όσων μας απασχολούν, όχι παθητικοί τους δέκτες. Ξέρουμε για ποιο πράγμα σκεφτόμαστε, καθώς μορφωνόμαστε για τα ανθρώπινα. Πράττουμε όπως ξέρουμε ότι πρέπει να πράξουμε, κι όχι επειδή «πρέπει κάτι να κάνουμε»…
Κατανόηση και υπέρβαση!
Το εγχείρημα, σπουδάζοντας στη Σχολή Ήρεμης Σκέψης, είναι διττό: κατανόησης και υπέρβασης! Μαζί κατανοούμε τα εξής:
- ότι να σκεφτόμαστε δεν είναι αυτονόητη διαδικασία
- πόσο η σκέψη μας καθορίζει τη ζωή μας
- πόσο το να σκεφτόμαστε για να ζήσουμε διαφέρει από το να ζούμε για να σκεφτόμαστε
Στη Σχολή Ήρεμης Σκέψης γίνεται η υπέρβαση:
- της σκέψης που συγχύζεται και μας συγχύζει
- όσων – καταστάσεων, ανθρώπων – συγχύζουν τη σκέψη μας
- των προβλημάτων που συνεπάγεται η σύγχυση…
… ως ερευνητές, ως άνθρωποι που μορφώνονται, ως άνθρωποι που δεν αποφασίζουν και δεν ενεργούν στην τύχη…
Πώς συντελείται η υπέρβαση αυτή;
Είναι εμπειρία θεραπείας και αποκατάστασης.
Θεραπεία από τι;
Από την ανεξέλεγκτη λειτουργία της σκέψης, για την οποία δεν είμαστε υπεύθυνοι …
Αποκατάσταση με τι;
Με την κρίση που διαμορφώνουμε χάρη στα μαθήματα της Σχολής Ήρεμης Σκέψης!
Αναψυχή!
Όλα αυτά, μάλιστα, ενώ αισθανόμαστε ευχάριστα:
- οι φοιτητές στη Σχολή μαθαίνουν πράγματα που χαίρονται να μαθαίνουν
- συναναστρέφονται ανθρώπους με κοινά ενδιαφέροντα και κοινό ήθος
- ενδυναμώνονται
- ηρεμούν!
Ιωάννα Παναγιώτου
Ιωάννα Παναγιώτου, Βιολόγος, ΜΒΑ, ΜΑ Θεολογία, κάτοχος του πιστοποιητικού «Chief Sustainability Officer (CSO) Professional» και του «The NSMC’s (National Social Marketing Centre) Level 4 Social Marketing Award – Accredited by CIM (Chartered Institute of Marketing) της Αγγλίας. Είναι μέλος του Leadership Council του SDSN Cyprus (Cyprus branch of the UN Sustainable Development Solutions Network) και μέλος του Διοικητικού Συμβουλίου του Δικτύου για την Εταιρική Κοινωνική Ευθύνη (ΕΚΕ) Κύπρου (CSR Cyprus). Κατείχε τη θέση της Επιτρόπου Περιβάλλοντος της Κυπριακής Δημοκρατίας (2013-2019). Από το 2020 μέχρι σήμερα εργάζεται ως Εκτελεστική Διευθύντρια του CIIM – Cyprus International Institute of Management. Είναι επίσης η Εθνική Εκπρόσωπος του Ευρωπαϊκού Δικτύου για το Κοινωνικό Μάρκετινγκ (European Social Marketing Association – ESMA).
Δρ. Ιωάννης Σ. Χριστοδούλου
Ο Δρ. Ιωάννης Σ. Χριστοδούλου δίδαξε, από το 2000, στην Ανώτερη Σχολή Παιδαγωγικής και Τεχνικής Εκπαίδευσης, στο Ελληνικό Ανοικτό Πανεπιστήμιο, στο European University Cyprus, στο Πανεπιστήμιο Κύπρου και στο Cyprus International Institute of Management. Διετέλεσε πρόεδρος της Επιτροπής Βιοηθικής Αξιολόγησης Βιοϊατρικής και Κλινικής Έρευνας. Είναι ιδρυτής και καθηγητής της Σχολής Ήρεμης Σκέψης.
Αναστασία Καψάλη
Η Αναστασία Καψάλη είναι εκπαιδευτικός Κοινωνιολόγος και Νηπιαγωγός με μεταπτυχιακές σπουδές στις Επιστήμες της Αγωγής. Έχει εργαστεί από το 2008 μέχρι και σήμερα σε σχολεία Μέσης και Δημοτικής Εκπαίδευσης σε Ελλάδα και Κύπρο με γνωστικά αντικείμενα Κοινωνιολογία, Ψυχολογία, Αρχές Οικονομίας, Ιστορία, Κοινωνική και Πολιτική Αγωγή, Ευρωπαϊκό Δίκαιο, και Τουριστική Οικονομία. Τιμήθηκε από τους παιδικούς σταθμούς του Δήμου Αλίμου όπου εργάστηκε για περίπου 5 χρόνια ως Νηπιαγωγός, για την προσφορά και την αγάπη της στα παιδιά. Το 2022 πιστοποιήθηκε από την ΑνΑΔ στο σεμινάριο Επαγγελματικής κατάρτισης με τίτλο «Κοινωνικό Μάρκετινγκ- Επιχειρησιακά Οφέλη – Αλλαγή Συμπεριφοράς». Συμμετέχει ενεργά σε επιστημονικά συνέδρια και σεμινάρια με παιδαγωγικό περιεχόμενο. Από το 1993 έως το 2008 εργάστηκε σε υπηρεσίες έρευνας αγοράς και δημοσκόπηση της κοινής γνώμης, υπηρεσίες παροχής συμβουλών σε θέματα marketing, λήψη συνεντεύξεων, ομαδικές συζητήσεις, δημιουργία ερωτηματολογίου όπως MRB Hellas, TNSIcap κ.α. Το 2017 εγκαταστάθηκε στην Κύπρο όπου εργάστηκε για 2 περίπου χρόνια στην Κυβέρνηση ως Βοηθός Γραμματειακού Λειτουργού και έπειτα για άλλα 2 χρόνια στο Cyprus International Institute of Management ως HR Officer.
Δρ. Μαρκέλλα Γρηγορίου
Η Δρ. Μαρκέλλα Γρηγορίου είναι ερευνήτρια στον τομέα της Ψυχιατρικής και Νευροεπιστήμης. Εργάστηκε σε νοσοκομεία ψυχικής υγείας, φυλακές και ειδικά σχολεία στο Λονδίνο και στο Μπέρμινγχαμ, όπου μελέτησε τα θέματα πρόληψης, αυτισμού, αυτοκτονικότητας και λειτουργίας του εγκεφάλου και διδάσκει ως επισκέπτρια λέκτορας στα τμήματα Ιατρικής και Ψυχολογίας του ίδιου πανεπιστημίου. Το έργο της αποσκοπεί στην ανάπτυξη και εφαρμογή παρεμβάσεων που προέρχονται απο το χώρο της Προληπτικής Ψυχιατρικής, των Κοινωνικών Νευροεπιστημών και της Νευροαπεικόνισης, για τη βελτίωση των κοινωνικών και συναισθηματικών παραγόντων που επηρεάζουν σημαντικά την ψυχική υγεία και ποιότητα ζωής των ανθρώπων από την αρχή της ζωής. Έχει εκπαιδευτεί από μέλη του Παγκόσμιου Οργανισμού Υγείας και είναι μέλος της Αμερικάνικης Ψυχολογικής Εταιρίας και της Βρετανικής Εταιρίας Νευροεπιστημών.
Δρ. Άντρη Χατζηανδρέου
Η Δρ. Άντρη Χατζηανδρέου δραστηριοποιείται στην πολιτιστική και δημιουργική βιομηχανία και είναι πιστοποιημένη εκπαιδεύτρια στην Πολιτισμική Νοημοσύνη (CQ) από το Κέντρο Πολιτισμικής Νοημοσύνης των Η.Π.Α. Εργάζεται στο Ερευνητικό Κέντρο του CIIM και στο CIIM Center for Diversity, Equity, and Inclusion. Έχει επίσης εργαστεί στο Πανεπιστήμιο Rutgers – Τμήμα Μουσικής και Τμήμα Νεοελληνικών Σπουδών, στο Πανεπιστήμιο Λευκωσίας – Τμήμα Μουσικής και Χορού, στο Υπουργείο Παιδείας και Πολιτισμού – Μουσικά Σχολεία και στο Πρόγραμμα Δημιουργική Ευρώπη – Γραφείο Κύπρου. Είναι ιδρυτικό μέλος και πρόεδρος των Πολιτιστικών Οργανισμών Arts Embrace και Curious Qat, μέσα από τους οποίους έχει μια σημαντική καλλιτεχνική πορεία ως σολίστ και παραγωγός.
Στοιχεία επικοινωνίας
Tel: 77772446
Email: dei@ciim.ac.cy
Nicosia, Cyprus
21, Akademias Avenue,
2107 Aglandjia,