ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Μνημόνιο Συναντίληψης για μια στενή και καρποφόρα συνεργασία, υπέγραψαν την Παρασκευή 30 Σεπτεμβρίου 2022, ο Σύνδεσμος Efficient Consumer Response (ECR) Cyprus και ένα από τα κορυφαία Εκπαιδευτικά Ιδρύματα του τόπου, το Cyprus International Institute of Management (CIIM).

ecr

Η τελετή υπογραφής του Μνημονίου μεταξύ του ECR και του CIIM, έγινε στην παρουσία του Προέδρου του ECR Cyprus, κ. Μικέλλη Χρίστου, του Μέλους του Δ.Σ. του ECR Cyprus, κ. Λούκα Ζουρίδη, της Εκτελεστικής Διευθύντριας του CIIM, κας. Ιωάννας Παναγιώτου, του Διευθυντή του Μεταπτυχιακού Προγράμματος του CIIM στη Διοίκηση Επιχειρήσεων (MBA) Δρ. Πάρη Κλεάνθους και του Οικονομικού Διευθυντή κ. Κωνσταντίνου Πετρίδη.

Το ECR (Efficient Consumer Response) Cyprus, το οποίο ανήκει στη δύναμη των κλαδικών Συνδέσμων του ΚΕΒΕ από το 2020, αποτελεί το μοναδικό Σύνδεσμο που πρωταγωνιστεί στην εφαρμογή καλών πρακτικών σε ολόκληρη την αλυσίδα εξυπηρέτησης του λιανεμπορίου, με σκοπό την παροχή ποιοτικών προϊόντων και υπηρεσιών στον Κύπριο καταναλωτή. Βασικός σκοπός του είναι να προωθεί και να προάγει τη συνεργασία μεταξύ της Βιομηχανίας και του Εμπορίου, με στόχο την ταχύτερη, καλύτερη και με το ελάχιστο δυνατό κόστος, εξυπηρέτηση των αναγκών του καταναλωτικού κοινού.

Το Cyprus International Institute of Management (CIIM) είναι ένα πρωτοπόρο Business School στην Κύπρο, το οποίο δραστηριοποιείται από το 1990, προσφέροντας εννέα Μεταπτυχιακά Προγράμματα Σπουδών, τα οποία είναι πλήρως πιστοποιημένα από το Φορέα Διασφάλισης και Πιστοποίησης της Ποιότητας της Ανώτερης Εκπαίδευσης (ΔΙΠΑΕ) και αναγνωρισμένα από το Κυπριακό Συμβούλιο Αναγνώρισης Τίτλων Σπουδών (ΚΥ.Σ.Α.Τ.Σ.).

Σκοπός της συνεργασίας είναι η εμπλοκή της ακαδημαϊκής κοινότητας στον τομέα του κυπριακού εμπορίου, με στόχο την προσπάθεια αναβάθμισης του επιπέδου και του μηχανισμού λειτουργίας του. Προς αυτή την κατεύθυνση, προγραμματίζεται η διεξαγωγή ερευνών με κύριο αντικείμενο εξέτασης, την καλύτερη αναγνώριση των αναγκών και των ευκαιριών της κυπριακής αγοράς αλλά και την καλύτερη εξυπηρέτηση του καταναλωτικού κοινού. Ταυτόχρονα, μέσα από την παραχώρηση υποτροφιών του CIIM σε στελέχη του κυπριακού επιχειρείν, δίδεται έμφαση στην σταδιακή αναβάθμιση του ανθρώπινου δυναμικού και την αξιοποίηση νέων τεχνολογιών και γνώσεων.