Το Cyprus International Institute of Management – CIIM σε συνεργασία με το Sustainability Knowledge Group και την ForwardMindsets διοργάνωσαν διαδικτυακή συζήτηση με θέμα: «Βιώσιμη Ανάπτυξη: Ποιος είναι ο ρόλος του HR;». Η συζήτηση πραγματοποιήθηκε στις 10 Ιουνίου από τις 10:00 μέχρι τις 11:00 το πρωί.

Η συζήτηση επικεντρώθηκε γύρω από τις εξής θεματικές:

  • Πως μπορεί ο ανθρωποκεντρικός χαρακτήρας του HR να συμβάλλει στην ενσωμάτωση των πρακτικών βιώσιμης ανάπτυξης μέσα στην ίδια την επιχείρηση;
  • Με ποιον τρόπο θα κατανοήσουν καλύτερα τα στελέχη του HR τα οφέλη της εταιρικής υπευθυνότητας και πως θα κατορθώσουν να ενεργοποιήσουν το σύνολο των εργαζομένων της επιχείρησης προς αυτή την κατεύθυνση;
  • Πως η βιώσιμη ανάπτυξη μπορεί να βοηθήσει τους επαγγελματίες του HR να αυξήσουν την ανθεκτικότητα των επιχειρήσεων και τις σχέσεις τους με τα ενδιαφερόμενα μέρη;
  • Ποιες οι προκλήσεις, οι ευκαιρίες, ποιες οι τάσεις και οι καλές πρακτικές σήμερα;

Στη διαδικτυακή συζήτηση συμμετείχαν οι

  • κα. Αγλαΐα Ντίλη, Διευθύνουσα Σύμβουλος, Sustainability Knowledge Group
  • κα. Έλενα Μανιατοπούλου-Χατζηπαναγή, Διευθύνουσα Σύμβουλος, ForwardMindsets

Τη συζήτηση συντόνισε η Δρ. Βίκυ Κατσιολούδη, Διευθύντρια του Μεταπτυχιακού Προγράμματος Διοίκησης Ανθρώπινου Δυναμικού και Οργανωσιακής Συμπεριφοράς στο CIIM.

Μετά το πέρας της συζήτησης η κα. Αγλαία Ντίλη δήλωσε:

Με μεγάλη χαρά συμμετείχα στην πρωτοποριακή συζήτηση που επικεντρώθηκε στη διαχείριση του ανθρώπινου δυναμικού στο πλαίσιο της Βιώσιμης Ανάπτυξης. Διαφαίνεται πλέον η ανάγκη να διεκδικήσουν τα στελέχη του χώρου μια θέση στο τραπέζι διαλόγου με τα ενδιαφερόμενα μέρη όπου και χτυπά η καρδιά της Βιώσιμης Ανάπτυξης.

Σε δηλώσεις προέβη και η κα. Έλενα Μανιατοπούλου Χατζηπαναγή αναφέροντας τα εξής:

Από τη σκοπιά των επαγγελματιών ανθρώπινου δυναμικού, η μεγάλη πρόκληση είναι η ενσωμάτωση της βιωσιμότητας σε κάθε πτυχή του ρόλου μας. Οφείλουμε να επικεντρωθούμε στην ευημερία των εργαζομένων, να επαναπροσδιορίσουμε την εργασία, να αξιοποιήσουμε την τεχνολογία και να προωθήσουμε την ποικιλομορφία ώστε να επιτύχουμε διαχρονικό, ουσιαστικό και συστεμικό αντίκτυπο.

Σε συνέχεια αυτής της δράσης προγραμματίζεται πρόγευμα εργασίας στις 6 Ιουλίου στο CIIM στη Λευκωσία από τις 9 π.μ. μέχρι τη 1 μ.μ. με θέμα: «Αpplied Sustainability in HRM». Περισσότερες λεπτομέρειες αναμένεται να ανακοινωθούν σύντομα.